Carregant...
 

Gestor d'encaminament i NAT

GESTOR D'ENCAMINAMENT I NAT

 

Versions
- LliureX 15.05

 

1.1. Introducció


De vegades, es pot donar el cas que vulguem que els clients que no tinguen configurat el servidor intermediari (proxy) puguen tindre connexió a Internet (açò sol passar amb aules que tenen equips Windows o LliureX amb versió Escriptori). També pot ocórrer que vulguem que els clients tinguen accés a una impressora que està en una altra subxarxa. Per a poder solucionar aquestes situacions, LliureX ens ofereix l'aplicació Gestor d'encaminament i NAT, la qual només està disponible en els servidors.

 

 

1.2. Accés i execució

 

Aquesta aplicació ve instal·lada per defecte en tots els servidors, per la qual cosa podem accedir-hi a través del Centre de control de Lliurex, al menú Aplicacions -> Administració de LliureX -> Zero Center, centre de control de LliureX.

 

Enrutamiento01 Val
Una vegada seleccionat, es mostra una finestra des de la qual podem accedir a l'eina Gestor d'encaminament i NAT (pestanya Xarxa).

 

Enrutamiento02 Val

 

Després de polsar l'opció, es mostra un diàleg en què podem habilitar o inhabilitar tant l'encaminament com el NAT. Per a això hem de seleccionar l'opció Habilitat en ambdós i polsar el botó Aplica.

 

Enrutamiento03 Val


Una vegada es realitza el canvi es mostra, en la part inferior del diàleg, un missatge que indica que tot ha anat correctament.

 

Enrutamiento04 Val


 

1.3. Habilita/Inhabilita el servidor intermediari (proxy)

Ara ja es pot habilitar i inhabilitar el servidor intermediari (proxy) utilitzant aquesta aplicació. Quan s'inhabilita el servidor intermediari s'han d'habilitar l'Encaminament i el Nat o els clients no podran navegar.

Perquè els canvis en el servidor intermediari s'apliquen, en els clients s'ha de tancar i tornar a iniciar la sessió de l'usuari.

Photo 2018 03 14 10 21 22